25 de maig del 2011

Reobertura del Centre Democràtic i Progressista de Caldes

El Centre, ateneu democràtic i progressista reobre la seu social amb un nou aspecte i amb una renovació d'un dels projectes associatius més emblemàtics d'Ateneus Laics i Progressistes. Explica Jaume Pieres, el seu president que després d’un any de treball reorganitzant l’entitat a partir d’una diagnosi interna i sense aturar l’activitat, el proper divendres 27 de maig es reobre l’equipament amb un nou cafè cultural pels seus associats. També s'han adequat i reorganitzat les diferents sales perquè les seccions del Centre puguin desenvolupar la seves tasques amb més comoditat. Durant aquest cap de setmana del 27, 28 i 29 de maig, les entitats i seccions adherides al Centre participaran de la reobertura amb diverses activitats per donar-se a conèixer.

A més, a partir de la reobertura de la seu social, l’equipament comptarà amb El cafè cultural del Centre, un espai que aposta per una oferta de productes de proximitat i de qualitat i amb una programació cultural estable per a totes les edats (de dimarts a diumenge a partir de les 15 h).

Segons expliquen membres l'entitat, la reobertura de l'espai social ha de servir per donar més impuls al projecte del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista i per donar cabuda a d’altres iniciatives que puguin sorgir al municipi, així com generar recursos per donar resposta a les necessitats de l’entitat.

El Centre és un ateneu fundat l’any 1865 a Caldes de Montbui per la menestralia i classes populars en el bressol del moviment ateneístic de caire humanista de finals del segle XIX. Actualment, el Centre té el compromís de continuar amb la mateixa tasca mirant al segle XXI. En l’actualitat hi participen 10 entitats i seccions: el concurs de teatre Taca'm, la Coral del Centre, Jazz Sessions Club, Club d’Escacs Caldes, la Cobla Thermalenca, Scena Teatre, Calderins pel programari lliure, el Centre Sona, l’associació juvenil la Guspira i la Cooperativa de consum ecològic el Rusc. Totes aquestes entitats es coordinen a través de la Junta, l’òrgan de decisió del Centre.