19 de novembre del 2010

El Programa Teresa Claramunt avança amb força

El Programa Teresa Claramunt de creixement de dirigents que tinc el plaer de coordinar avança segons la previsió. Aquesta tarda és el torn de la Sílvia Luque, que desplegarà la proposta de i la dimensió ideològica de Progrés i en Miki Aragón que desplegarà l'Associacionisme i el Cooperativisme (Organització) que correspon a les dimensions estratègiques.

Ja s'han fet les presentacions de les dimensions de Projecció, que coordina l'Oriol Illa i la dimensió de Laïcitat, amb en Raül López i País, amb el Joffre Villanueva. Es comencen a fer les primeres activitats. La setmana vinent hi ha visita al Palau de la Generalitat i la següent hi ha dinar amb l'Andreu Mayayo. Del 9 a l'11 hi ha el viatge d'estudi a Brusel·les amb la idea de conèixer les institucions europees i les organitzacions referents de l'espai laic.

Prop del 70% dels participants ja han obert el seu blog, podeu visitar-los des d'aquí. Aquesta serà l'eina d'avaluació de les diferents accions de visites, entrevistes, assaig, formació de formadors, etc.

Els dirigents d'organitzacions laiques, com els responsables institucionals o els directius empresarials, s'enfronten a entorns dinàmics i canviants. Així, les seves necessitats, per tant, estan en constant evolució, per la qual cosa és bàsic que trobin vies per adaptar-se als nous si es vol mantenir o millorar la valoració positiva de la seva funció a l'organització. S'assumeix el missatge clau que l'educació, en qualsevol de les seves manifestacions, és el veritable eix vertebrador de qualsevol de canvi, tant individual com social.

El Programa de creixement de dirigent laics i progressistes és la culminació del compromís amb la formació i el desenvolupament de persones després de gaire bé vint anys d'experimentació i innovació pedagògica de l'Escola Lliure El Sol.