22 de desembre del 2010

21 ajuntaments catalans que representen 1.130.000 habitants s'han unit ja a la petició de Pacte Nacional per a la Laïcitat

Avui el Moviment Laic i Progresssista informa que 21 ajuntaments catalans que representen 1.130.000 habitants s'han unit en els darrers tres mesos ja a la petició d'un Pacte Nacional per a la Laïcitat, així com la Diputació de Lleida també ha donat suport a la iniciativa. Com ja venim explicant fa uns mesos, l'objectiu és demanar als partits polítics catalans l'impuls d'un debat que porti a la signatura d'un Pacte Nacional per a la Laïcitat.

Les ciutats adherides de les que tenim coneixment són: Lleida, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Solsona, Cornellà de Llobregat, Granollers, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Adrià de Besòs, Montcada i Reixach, Sant Andreu de la Barca, Tiana, Vilafranca del Penedès, Rubí, Santa Perpètua de la Mogoda, Caldes de Montbui, Montmeló, Les Borges Blanques i Sant Jaume d'Enveja, són els municipis que, per ara, han aprovat donar suport a aquesta iniciativa.

Prèviament al suport dels ajuntaments, aquesta proposta ha rebut el suport de més d'un centenar d'entitats i associacions catalanes, així com l'adhesió de gairebé un miler de persones a títol individual.

Pel Moviment Laic i Progressista cal plantejar als partits polítics de l'arc parlamentari català la necessitat d'encetar un gran debat públic, polític i social que tingui com a objectiu arribar a un gran Pacte Nacional per a la Laïcitat. Aquest gran acord per la laïcitat ha de ser un pacte de país, que compti amb la participació activa del conjunt de la ciutadania: associacions cíviques i confessions religioses, partits polítics, agents socials, comunitat educativa, món acadèmic, mitjans de comunicació, etc.

I ha de ser un pacte que tingui com a objectiu potenciar els valors de la llibertat de consciència i de religió, el pluralisme, la igualtat, el respecte, i la cohesió com a pilars fonamentals de la convivència al nostre país. Aquests són els fonaments de la laïcitat.

En els propers mesos des del Moviment Laic i Progressista continuarem treballant per a què siguin molts més els municipis que donin suport al Pacte Nacional per a la Laïcitat. Si no ho has fet encara, adhereix-te!