26 de febrer del 2011

Pedagogia de l'exemple. Benvingut a la Galaixa laica Raimon Goberna

En Raimon Goberna va ser escollit secretari general fa uns dies, tot just el mateix dia que jo era escollit president. En Raimon ha tornat a casa, bé, dic tornar per dir-ho d'alguna manera, de fet no havia marxat mai: Ha estat el president de l'MLP i de l'Escola els darrers anys de forma voluntària. Amb el relleu a la darrera assemblea al Santi Castellà es tanca una de les etapes de més transformacions a l'MLP. Fa tres anys va deixar de ser el número 3 d'ENTORN sccl per assumir nous reptes professionals en l'àmbit dels discapacitats i l'esport. Gràcies a aquest camí d'anada i tornada podem aprofitar tot allò que ha après fora per aplicar-ho al capdavant de l'Escola Lliure El Sol.

Aquest és un exemple a seguir. Si volem fer-nos grans la nostra gent ha de fer camins d'anada i tornada. Oxigenar-se, veure món i assumir noves competències. Dit així és ben senzill, si bé és cert que els plans d'èxit tant de dirigents com de treballadors fins ara no han existit. Tenim casos traumàtics per a l'organització de persones referents que han sortit per la porta de darrera. Una organització gran és aquella capaç de gestionar les transicions de sortides i de la gent que ha estat important. Sembla que l'MLP comença a fer les coses bé en aquest sentit.

En Raimon Goberna ara té més temps. La nova responsabilitat li permetrà conciliar temps personal i laboral. Per a l'MLP és cabdal que la seva gent compagini responsabilitats laborals, personals i cíviques. En aquest sentit ha estat un bon argument per tornar a treballar a Avinyó. A més, en Raimon és una de les persones preocupades per la qüestió del temps. Un dels aspectes favorables a disposar de més temps és la possibilitat de llegir i escriure. En Raimon ha obert un bloc. Està en període proves i sé que li faig una gamberrada anunciant aquí la seva existència, però em fa molta il·lusió.

I em fa especial il·lusió perquè representa que cada cop es va fer més gran la Galaxia Laica. De forma natural estem generant una comunitat de blocs preocupats per la política, el coneixement, l'associacionisme, la laïcitat, la joventut, l'educació, el temps, etc. En Raimon ha sabut llegir que no podem exigir als nostres dirigents al Programa Teresa Claramunt la creació d'un bloc si no prediquem amb l'exemple. I això no ha fet res més que començar.