2 de febrer del 2011

Primàries PSC: Un manifest per Barcelona

Des d'avui podeu adherir-vos al Manifest per Barcelona que impulsa un grup de dirigents, militants i simpatitzants del PSC. He manifestat el meu recolzament al candidat Jordi Hereu i crec fermament que ha estat un bon alcalde de Barcelona, per les seves conviccions democràtiques i valors progressistes. Aquest manifest vol reforçar la idea que qui ha de guanyar és Barcelona, sigui qui sigui el candidat. Perquè guanyi Barcelona, el PSC ha de ser el garant d'una majoria de progrés. També podeu trobar a La Vanguardia la seva visió particular i a El Periódico un article de Quim Coll.


Davant el procés de primàries que ha obert el PSC de Barcelona per escollir el candidat o candidata a l'alcaldia, els militants i simpatitzants que signem aquest manifest volem expressar el següent:

Les eleccions primàries són un clar instrument de democràcia interna i una oportunitat per enfortir el projecte socialista per Barcelona de cara a les properes eleccions municipals. Conscients dels riscs que també comporten, l'actitud dels candidats i dels seus equips així com la del conjunt de militants i simpatitzants, serà clau per assegurar que aquest procés esdevingui un èxit compartit.

En el procés que ara s'obre estan cridats a participar-hi els militants i simpatitzants. A més a més de la importància d'escoltar-nos a nosaltres mateixos i d'enfortir-nos com a organització, hem de ser capaços també d'escoltar fora del partit més del que venim fent, per tal que les primàries siguin un altaveu, però també un receptor de noves veus necessàries per enfortir el nostre projecte per Barcelona. Hem de ser capaços d'involucrar a totes les persones que encara que en aquest procés no tinguin vot, han de tenir veu.

La campanya de les eleccions primàries ha de centrar-se en un debat d'idees, propostes i lideratges, que permetin donar força al nostre relat i segueixin fent de Barcelona un referent per a l'esquerra europea, com sempre ha estat i volem que continuï sent.

Les propostes han de partir del reconeixement de la gran aportació que han fet els diferents governs liderats pels socialistes a la ciutat de Barcelona. Una ciutat, com totes, amb problemes i reptes, però també una ciutat de referència en molts àmbits. Reivindiquem el que som, tot el que hem aconseguit i el que tenim ambició per seguir oferint: una ciutat d'èxit i progrés per a tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Ara toca rigor i profunditat en els diagnòstics, tant dels encerts com de les mancances, per poder dibuixar amb precisió els reptes que té la Barcelona d'avui i la del futur. I això ho hem de fer oberts, més que mai, a les aportacions de la societat civil i del ric teixit social de la ciutat.

Demanem als candidats que, posant Barcelona com a prioritat, ofereixin un lideratge potent i transversal, i apostin per una cultura del treball amb equips formats a partir de criteris d'excel·lència i de compromís amb el projecte.

Les eleccions primàries van més enllà del pur tràmit d'escollir un candidat o candidata a l'alcaldia de Barcelona. Aquestes eleccions han de contribuir també a reivindicar decididament la política i els partits, com instruments útils i vàlids per canalitzar les aspiracions de la ciutadania a través de propostes transformadores de la societat.

Les persones que signem el present manifest votarem un candidat o un altre. Si bé entenem que les primàries són una oportunitat per reforçar el projecte comú i que en cap cas haurien de ser utilitzades per dividir ni per restar, la nostra prioritat és el projecte dels socialistes per la ciutat. Per aixó, indistintament de quin sigui el vot de cadascun dels sota signants, col·laborarem per l'èxit del procés i per mantenir la unitat. Guanyi qui guanyi, ha de guanyar Barcelona.

La Barcelona creativa que sap combinar modernitat amb tradició, esperit emprenedor amb equitat social, ambició global amb atenció als barris, diversitat amb cohesió i que sempre mira al futur sense oblidar la seva història, és mèrit de tothom, si bé relliga amb la millor tradició del socialisme català. Per seguir construint aquesta Barcelona creiem que té tot el sentit demanar a partir del 19 de febrer la confiança en Jordi Hereu o Montserrat Tura per seguir-la governant. El projecte socialista requereix el lideratge que emergirà d'aquestes primàries, però va molt més enllà d'aquest.

En aquestes eleccions primàries s'escull el candidat o la candidata del PSC a Barcelona, però s'escull també un estat d'ànim: podem i volem seguir construint aquesta ciutat capital de Catalunya, motor de l'àrea metropolitana, locomotora d'Espanya i referència a Europa i a l'arc Mediterrani. Podem i volem seguir construint més Barcelona.

5 comentaris:

enric ha dit...

Em considero amic d'en Jordi Hereu.
L'aprecio, no només com a alcalde, ans com a company de feina durant vuit anys.
Ara bé... jo no voto un amic. Jo votaré un candidat. El millor candidat possible per guanyar l'Ajuntament.
La ciutadania, ho manifesta en diverses enquestes, votaria més aviat Tura que no pas Hereu, i per altra banda l'oposició estaria encantada de que es presentès l'Hereu. Tura i Hereu pertanyen al mateix partit, ambdòs son dignes de suport pels qui compartim ideologia. El meu respecte i amistat pel Jordi no minvarà, tot i que JO VOTARE MONTSERRAT TURA, senzillament: per guanyar.

Anònim ha dit...

Em considero col·laboradora d'en Jordi Hereu.
L'aprecio, no només com a alcalde, ans com a ciutadà i persona que he conegut en els darrers anys.
Ara bé... jo no voto un amic. Jo votaré el millor candidat/a, el que conegui la meva ciutat, el que hagi treballat per els seus barris, que presenti el millor projecte de ciutat per guanyar l'Ajuntament, i el que millor representi els valor que jo defenso.
Les enquestes diran el que diran, seran veritat o estaran maquillades. No accepto un candidat/a per enquestes, ni per fer por en Trias, vull el millor. El meu respecte per la Montserrat Tura, tot i que JO VOTARE JORDI HEREU, senzillament: per guanyar AMB EL MILLOR PROJECTE PER BARCELONA.

carmemata ha dit...

Per cert, el meu comentari ha sortit com Anònim, una errada de teclat.
Soc la Carme Mata, ho especifico perquè no vaig pel darrera.

Ramon ha dit...

Em considero amic i col·laborador d'en Jordi Hereu, crec que és el millor representant del PSC a l'Ajuntament de Barcelona. No crec en candidats de fora del municipi.
La primera condició per ser l'Alcalde d'un poble, es coneixer les necessitats i tot alló que envolta al ciutadà.
JO VOTO A JORDI HEREU
Les primàries, també crec que no poden ser mai la reacció a enquestes adverses (si existeixen), ni han de ser el camp de batalla pel poder intern.

Ramon ha dit...

Després de llegir la Vanguardia del 3 de febrer, faig dues reflexions; la primera, no sabia que la candidata tenia un apartament a la ciutat, quina manera de distracció i de poca honestedat ja sabem que la premsa busca ressò. Per altra banda algú promet coses que s’han de contrastar i voler entrar a Barcelona com un passeig és molt arriscat, els militants no som un número.
Per la seva part pot ser una mica ingènua o bé tenir moltes ànsies de poder.
Perdó, però no tinc res contra la persona de la Montserrat Tura i també crec que és una persona amb punts molt forts.
Hi ha que parar en compte amb la premsa i en concret la Vanguardia han catapultat amb notable èxit a Artur Mas a la Presidència de la Generalitat. I pel tema de les enquestes (si existeixen), tot a la vida té remei, menys la mort.
Per cert, a la presentació de la campanya, amb l'eslògan 'Barcelona ens uneix', en Jordi assegura que les plantejarà a partir de les bases de la ciutat i que ho farà mitjançant la unitat, que és més important que les divergències.